ICOMOS Nederland

ICOMOS Nederland is een aanspreekpunt voor buitenlandse partners en een springplank naar de rest van de wereld voor Nederlandse erfgoedorganisaties en -professionals. De  doelstelling van de Vereniging ICOMOS Nederland is het bevorderen van een internationale uitwisseling van kennis en informatie op het terrein van de cultureel erfgoed (monumentenzorg & archeologie).
Lees meer over ICOMOS Nederland, de organisatie en onze doelstellingen >>

Water & Heritage

‘Land of Water’ is the most important world heritage theme in the Netherlands. ICOMOS-Netherlands recently adopted this theme as its main focus for the coming years. An important reason for this adoption is the increasing challenge water poses to (world) heritage sites worldwide, due to climate change.
Read more about Water & Heritage >>

 

 

Agenda update
 

07/05/2014
Student projects >>

09/04/2014
Madagaskar, Postkantoor der Oceanen >>

12/03/2014
Cultuur en Natuur >>

12/02/2014                                                                                                                                                                                                  Expeditie Oman >>
 

10/11/2014 -14/11/2014
18th ICOMOS General Assembly and Scientific Symposium in Florence, Italië.

 

 

 

Student Help Desk

Zin om tijdens je studie je horizon te verbreden en Nederland toch niet helemaal los te laten? Dan is ICOMOS Shared Built Heritage Student Help Desk iets voor jou.
lees meer over de mogelijkheden en laat je inspireren door de ervaringen van
anderen >>

Terugkerende evenementen 

In de maanden september-mei organiseert ICOMOS Nederland iedere tweede woensdag van de maand een avondlezing in een stijlvolle omgeving: het Museum Geelvinck Hinlopen Huis in Amsterdam.
lees meer over de avondlezingen van ICOMOS Nederland >>